Roasted-Red-Pepper-and-Caulliflower-Soup

Доматена супа с печени чушки и сирене

11 декември 2017

Необходими продукти:
1 голяма глава кромид лук или 2 по-малки
2 моркова
1-2 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
1 голяма консерва домати на кубчета (800 г)
3-4 печени чушки
100 г сирене
сол, черен пипер, магданоз

Вижте още: Топ ястия с домати

Начин на приготвяне:
Лукът и чесънът, нарязани на дребно, се задушават за кратко в зехтина. Прибавят се нарязаните на дребно или настъргани моркови и 1 ч.ч.вода. Задушава се до пълното омекване на морковите. Леко се пасира. Добавят се доматите и се посолява. Оставя се да ври на слаб огън за 10-15 минути. Прибавя се крем сиренето (по възможност изберете по-фино сирене). Разбърква се внимателно много добре. Накрая се добавят нарязаните печени чушки и се овкусява с черен пипер, по желание. Супата се сервира топла, поръсена с магданоз или друга зелена подправка.

текст: Соня Шатева
снимка: partial-ingredients.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)