22385204_710539455811873_442144558_n

Домати с моцарела и …много песто!

13 октомври 2017

Рецептата е до болка известна, но ако в другите предложения пестото е само лек привкус, то тук, в тази салата то е основното! Моцарелата е важна и задължителна, а доматът губи главна роля и остава само дресинг.
Сос песто може да бъде приготвен като мус и така да промени цялостното усещане и идея за тази прочута италианска гозба. Никак не е трудно да се приготви, защото домашното песто не може да се сравни с никое друго купено от магазините. И така – да се захващаве!

Необходими продукти:
Бъфало моцарела;
1 домат;
За пестото – свеж босилек, сух босилек, зехтин, смляни орехи
кедрови ядки, настърган кашкавал, чер пипер;

Свежия босилек и сушения се пускат в пасатор като се добавя постепенно на тънка струйка зехти. Добавя се предварително настъргания твърд кашкавал. След като се получи еднороден мус, към него се добавят предварително смляните орехи и натрошените на едно кедрови ядки.

Останалото е декорация и студена чаша бяло вино!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)