choko

Домашен течен шоколад

08 юли 2016

Вече отбелязахме Европейския ден на това сладко изкушение. Ето защо, решихме днес да ви предложим тези две рецепти за направата на течен шоколад в домашни условия.

Домашен течен шоколад

Необходими продукти (за 6 порции):
200 мл. прясно мляко
100 г сухо мляко
150 г пудра захар
100 г масло
2 с.л. какао
1 ванилия

Начин на приготвяне:
Прясното мляко (200 мл.) се изсипва в тенджерка и се загрява на котлона. Добавя се пудрата захар (150 г) и се бърка до пълното й разтваряне. След това се добавя маслото (100 г) и се разбърква, докато се разтопи. Сухото мляко (100 г), какаото (2 с.л.) и ванилията (1 бр) се смесват и се добавят към млечния крем при непрекъснато и динамично бъркане. Полученият течен шоколад се бърка, докато бучките от сухите съставки се разтворят. Изсипва се в стъклени десертни чашки и се поставя в хладилника да стегне за около 30 минути. Сервира се с пресни плодове по желание.

Комбинацията от течен шоколад и ягоди винаги е много апетитна

Комбинацията от течен шоколад и ягоди винаги е много апетитна

Домашен течен шоколад с лешници (Нутела)

Необходими продукти (за 6 порции):
225 мл. прясно мляко
150 г сухо мляко
75 г лешници
150 г пудра захар
150 г масло
37 1/2 г какао
3/4 ч.л. ванилия

Начин на приготвяне:
Пудрата захар (150 г), маслото (150 г) и прясното мляко (225 мл.) се слагат в съд на умерен огън, докато захарта се разтвори.
Какаото (37 1/2 г), ванилията (3/4 ч.л.) и сухото мляко (150 г) се пресяват в купа, за да няма бучки. Сместа се изсипва в сиропа и се бърка енергично.
Лешниците (75 г) се смилат до гладка смес в блендер и се добавят към шоколада. Сместа се разпределя в купички или буркан и се охлажда в хладилник за няколко часа.

снимки: partial-ingredients.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)