homemade-chocolate-ice-cream

Домашен шоколадов сладолед

01 юни 2015

Необходими продукти:
1 л. прясно мляко
7 яйчни жълтъка
1 ч. ч. захар
1 пакетче ванилия
500 мл. готварска сметана
3 ч. л. какао

Начин на приготвяне:
Разбийте в тенджера, на бавен огън, млякото, жълтъците, захарта и ванилията. Бъркайте често, докато сместа се сгъсти. Оставете я за 2-3 часа в хладилник, за да се охлади, а после добавете към нея сметаната и какаото. Тъй като този сладолед замръзва много по-стегнато от тези, на които сме свикнали напоследък, е препоръчително преди сервиране да го оставите малко да омекне.

снимка: tastyeatsathome.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)