Домът на Гена Събева – една къща с история

01 август 2018

Домът на Гена Събева – председател на Асоциацията на интериорните дизайнери е широко отворил вратите си за приятели и гости. Къщата се намира в тих столичен квартал сред много зеленина и далече от шума на големия град. Къщата е с впечатляваща архитектура и е много красива, както отвън, така и отвътре.

За екипа ни беше истинско удоволствие да бъдем гости на това прекрасно семейство и да се потопим в атмосферата на тяхното жилище. Фасадата на къщата и архитектурното решение напомнят за Англия и няма как да не бъдат забелязани. Дворът не е много голям, но е богато озеленен и грижливо поддържан. тишината и спокойствието тук са завладяващи.
Вътрешното разпределение е функционално организирано така, че да задоволява нуждите на голямото семейство. Къщата е решена на две нива – на първия етаж са дневната, трапезарията и кухнята, обединени в едно, а на втория са спалните и баните. Красива вита стълба с парапет от ковано желязо свързва двете нива. Общото впечатление е за много въздух, простор и светлина. Успешно решено взаимодействието вън-вътре. Големи стъклени витрини разделят трапезарията и кухнята от двора. Така връзката с градината е пряка и човек, седейки на масата за хранене има чувството, че е на двора. Камината е притегателен център в общото помещение, тя има не само функционално предназначение, но и естетическо значение. В интериорното оформление няма излишна демонстрация на лукс и скъпи предмети, всяка мебел, вещ и предмет са на своето място и за тях е мислено предварително. Хармония и финес струи от всеки един кът на това жилище, решено не само професионално, но и с много, много любов.

репортер : Ася Георгиева
оператор : Иван Цвятков

постпродукция : Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)