1476300023-jackie-kennedy-georgetown-home

Домът на Джаки Кенеди в най-тежките дни от живота й…

14 октомври 2016

Джаки Кенеди е легенда, лицето на стила за всички времена, икона от модните и светски публикации… Една маска, зад която се крие изключително труден и сложен живот, преизпълнен с трудности и изневери, опръскан с кръвта на любимия човек и изтъкан с предизвикателствата да продължиш след всичко това…
Едно е сигурно – Джаки Кенеди има безпогрешно око за стил и красота. Публичното пространство е фокусирано предимно върху безупречния й вкус в модата, бижутата и визията й, но тя има същия безпогрешен вкус и към антики, изкуство, и разбира се, интериорен дизайн.

gallery-1476298463-jackie-kennedy-dining-room

И след като видите снимките от нейната къща, ще разберете какво точно искаме да ви кажем! Тя избира този величествен дом от  19-ти век в Джорджтаун, за да живее със семейството си. Казахме ли? Стилът е безпогрешен! Но изненадите на живота не спират и тя за кратко е живяла в тази къща, при това в най-трудния период от живота й – убийството на съпруга и президент на Америка Джордж Кенеди.

1476297203-jackie-kennedy-georgetown-home-1964-francis-miller

Тя купува къщата малко преди убийството на мъжа й и остава в нея не повече от година след смъртта му. Не, този дом не носи лош късмет, просто това е животът на Джаки и тя успява с достойнство да приеме ударите ми.

gallery-1476298304-jackie-kennedy-living-room

Шест спални, просторна дневна, кътове за работа и  развлечения. После превърнали се за нея в кътове на самота. Тя признава, че никога не е успяла да се почувства добре в този дом, защото винаги са напирали тълпи от туристи, а медиите непрекъснато са се опитвали да влязат в личното пространство.

gallery-1476298390-jackie-kennedy-entryway

Джаки е живяла около една година след убийството на Кенеди в този дом и след това се премества в Ню Йорк. Тя го продава. Собствениците във годините се сменят и в списъка им има дори бивш шпионин от КГБ. Но сега той е на пазара и се продава за  9,75 милиона долара.

gallery-1476298531-jackie-kennedy-house-backyard

Много малко неща са променени в тази къща. Почти всичко от декорацията на Джаки е запазено. Дори картините. А вътрешния двор е непокътнат от 1964 година.
Очевидно имотът се нуждае от ремонт, но дано бъдещия собственик остави атмосферата, сътворена от Джаки. Защото е легенда…

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)