доналд-тръмп-1609_cr

Доналд Тръмп с ужасяващ рекорд – излъгал е 16 241 пъти за 3 години управление

22 януари 2020

Президентът на САЩ Доналд Тръмп със сигурност подобри много рекорди през управлението си досега, но точно този едва ли ще остане сред любимите му. „Вашингтон Пост“ публикува статистика, че до момента, за трите си години начело, американският държавен глава е излъгал или подвел медиите и народа повече от… 16 200 пъти.

Самият проект започна като част от отразяването на първите 100 дни от управлението на Тръмп заради количеството изказвания с невярна информация, като тогава вестникът регистрира 492 подобни твърдения, средно около 5 на ден. Читателите на изданието поискаха следенето да продължи и така три години по-късно се стига до праг, който едва ли някой е очаквал.

Разбит на години, той е следният – през 2017 – 1999, 2018 – 5689 и 2019 – 8155 лъжи. Като най-активни дни се посочват тези преди частничните избори за Конгрес през есента на 2018 година.

Доналд Тръмп и Владимир Путин

А кои са най-големите му лъжи?! Президентът на САЩ 184 пъти е излъгал, че е прокарал най-големите данъчни отстъпки в историята на САЩ, като това бе едно от предизборните му обещания – да са по-големи дори от на Роналд Рейгън през 1981 г. Данъчните съкращения при Рейгън представляват 2,9 на сто от БВП, а тези на Тръмп са много далеч от подобно ниво – 0,9, което ги превръща в осмото най-голямо орязване на данъците за последните 100 години.

При 176 случая Тръмп е заявил, че САЩ „губят“ пари от търговския дефицит, което пък отразява неразбиране на икономиката на базисно ниво, тъй като държавите не „губят“ пари от търговския дефицит. Търговският дефицит също е засегнат от макроикономически фактори като валутите, икономическия растеж, спестяванията и инвестициите.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)