5

Донатела Версаче: От Милано с любов!

29 март 2020

Донатела Версаче постна в профила си в Инстаграм послание към всички свои почитатели и последователи. Облечена в екип на любимия  Интер, Милано, тя написа:

нвожтвтф

„Приготвяйки се да напиша този материал, се замислих за всички вас, вашата безопасност и благополучие. Искам да ви напомня за важното: в тази битка никой не е сам.
Тук, в Милано и в цялата страна, италианското правителство реши да въведе строги мерки и да ограничи много аспекти от нашия живот. И всичко това, за да се опита да спре разпространението на вируса, което мнозина подцениха. Тези мерки с течение на времето, седмица след седмица станаха по-строги и сега ни е позволено да напуснем къщата само по няколко причини: да отидем на работа, ако нейното прилагане се счита за необходимо за поддържане на обществото, или да купуваме храна и лекарства. Всичко останало е строго забранено.
Милано прилича на град-призрак. Беше свикана армия от полиция, която да гарантира спазването на изискванията и съм гордd, че италианското правителство успя да предприеме подобни мерки. Въпреки настоящата ситуация, всички повече от всякога ясно чувстваме единството: знаем, че единственият начин да оцелеем през настоящия период е да сме заедно като екип. Като любимия ми футболен отбор – Интер Милан!
Нашите лекари и медицински персонал работят почти без сън през последните седмици, посвещавайки се на спасяването на живота. Болниците са пренаселени до краен предел. За да отдадем почит на всички, които героично и неуморно се борят с пандемията, всеки от нас също трябва да даде своя принос.
Третата седмица замина за нас и знам, че е трудно за всички.
Разбрах, че не е лесно, когато не можеш да бягаш в парка, не можеш да ходиш на фитнес, не можеш да видиш семейството и приятелите си.
Знам, че някой трябва да издържи този път съвсем сам, а това е още по-трудно.
Знам, че всички се страхуваме от бъдещето и несигурността на настоящия период и това не помага по никакъв начин в намирането на отговорите, от които всички се нуждаят толкова много.

Но имаме надежда. Онзи ден, за първи път при пандемия, броят на смъртните случаи и новите случаи на болестта започнаха да намаляват.Въпреки този радостен факт, е рано да се направи равносметка. За мен това означава само едно: мерките най-накрая започнаха да дават резултати.

Ето защо се моля на всички вас: моля, направете онова, което правителството ви моли, грижете се един за друг, докато оставате у дома. За да поддържате връзка помежду си, използвайте технологиите, които всички толкова обичаме.
Моля, уверете се, че всички ваши приятели и близки остават вкъщи, в безопасност.
Да, сега не можем да социализираме както сме свикнали. Но имахме доста късмет – свободни сме да правим всичко в безопасността на домовете си: да тренираме, да работим, да поддържаме връзка с близките си.

Ако всички следваме прости правила, тогава по-бързо ще преодолеем вируса, което означава, че ще успеем да се върнем към възстановяването на познатия ни свят по-бързо. Може би това е шансът ни да поправим нещо, докато има възможност…

Всички ви липсвате!
От Милано с голяма любов
Донатела

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)