Дон Жуан Тенорио - пиеса в НАТФИЗ

Дон Жуан и младите

29 октомври 2019

Прочутата пиеса на Молиер за най-великия любовник в света намира нов пристан в най-новата театрална пиеса у нас – „Дон Жуан де Тенорио“.

Този път отговорни за създаването и реализацията й са талантите от IV курс актьорство за драматичен театър в НАТФИЗ при Пенко Господинов, които очакват своята публика на Голямата сцена на учебното заведение на 30 октомври и 9 и 23 ноември от 19:00 часа.

В ролята на Дон Жуан влиза младият Николай Николаев, на когото партнират Илияна Гекова, Александра Майдавска, Йоанна-Изабела Върбанова, Васил Илиев, Богдан Бухалов и много др.

Дон Жуан Тенорио - пиеса в НАТФИЗ

Из „Дон Жуан“ от Жан-Батист Поклен, сценично име Молиер

Дон Жуан – Хайде, дами и господа, хайде!

Дон Жуан – Ах. Не бива да се срамувате от истината.

Дон Жуан – Никой не се срамува вече от това. Лицемерието е най-модният порок днес, а модните пороци минават за добродетели. Ролята на добродетелен човек е най-добрата от всички роли, които могат да бъдат играни. В наши дни професията на лицемера предоставя великолепни предимства. Благодарение на това е изкуство.

Измамата е винаги на почит и дори тя да бъде разкрита, никой не смее да каже нещо против нея. Всички останали човешки пороци подлежат на критика, всеки може открито да ги напада. Лицемерието обаче е порок със съответни привилегии, то собственоръчно затваря устата на всичко живо и се радва на пълна безнаказаност. Само да знаеш колко такива познавам.

Дон Жуан Тенорио - пиеса в НАТФИЗ

Дон Жуан – Нищо не може да спре устрема на моите желания, чувствам, че сърцето ми би могло да обича цялата земя.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)