tree1

Дортмунд откри най-голямата коледна елха в света

25 ноември 2014

От няколко часа, жителите на германския град Дортмунд могат да се насладят на празничния дух, забавлявайки се край най-голямата коледна елха в света. Тържествената церемония по монтирането и запалването на светлините на уникалното по рода си дръвче се състоя във вечерта на 24 ноември пред хиляди ентусиасти в центъра на коледния базар в града.

Елхата е висока цели 45 метра, декорирана е с 20 хиляди светлини, като само ангелът на върха й е с височина от 5 метра и тежи пет тона. Излятият в нейната основа бетон, предвиден да я държи като основа, е 150 тона, въобще тя притежава всичко нужно, за да впечатли всеки един любител на Коледа по света.

tree2

За съжаление обаче, дървото не може да кандидатства официално за титлата в Книгата на Рекордите на Гинес, тъй като всъщност е сглобено от 1700 норвежки елхи, наредени и прикрепени така, че заедно да образуват една цяла. По нашето мнение, това въобще не намалява нейната красива и атрактивна визия, нещо, в което може да се убедите и сами от снимките и предложеното видео.

снимки: IbTimes.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)