До дни ще имаме собствен български храм в Хага

27 март 2018

Мисията на Западно и Средноевропейска Митрополия на Българската Православна Църква да създаде собствени, български храмове в пределите на Европа, където живеят около 1,5 милиона българи има своя пореден успех!

На 28 март 2018 г. ще се състои нотариалното прехвърляне, с което ще се учреди вечно право на ползване на църковен имот, намиращ се в Хага, Холандия на адрес на Bakkerstraat 57a, Den Haag. Страни по договора са община Хага и Западно и Средноевопейската епархия на Българска Православна Църква – Българска Патриаршия. Собственик на имота ще бъде Западно- и Средноевропейската епархия, която ще отдаде храма за стопанисване и ползване на Българската Православна Църковна Община „Св. Архангели Михаил и Гавраил“. Средствата за закупуването на имота са отпуснати от Министерски Съвет на Република България.

„Нека Бог по молитвите на светите Архангели да благослови доброто дело!“, сподели Негово Високопреосвещенство Митрополит Антоний на път за финализиране на документалните процедури

Българската Православна църковна община в гр. Хага, Кралство Нидерландия , е основана през юни 2000 г. В храма се черкуват Православни християни от различни националности – българи, руснаци, украинци, грузинци, холандци, сърби, румънци, гърци.

23658640_1759996564071800_5401446859731988271_n

Храм „Св. Архангели Михаил и Гавраил“ гр. Хага е енория на Западно- и Средноевропейската епархия на Българската Православна църква – Българска Патриаршия, със седалище гр. Берлин. Митрополит на Средно- и Западноевропейска епархия на БПЦ – Българска Патриаршия е Негово Високопреосвещенство митрополит Антоний. БПЦО е член на Сдружението на Православните Християни “Св. Николай Мирликийски Чудотворец” Кралство Нидерландия. Членуващите в това сдружение Православни църковни общности и общини са освободени от данък дарение, а самите дарители имат право на данъчни облекчения.

БПЦО развива социална и благотворителна дейност и е на пълна финансова самоиздръжка.

Нека Бог по молитвите на светите Архангели да благослови доброто дело!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)