Дроб с подправки по датски

Дроб с подправки по датски

08 декември 2014

Необходими продукти:
1 кг. телешки дроб
150 гр. пушен бекон нарязан на тънки резени
75 гр. масло
1 гл. лук
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. мащерка
1 с.л. риган
2 с.л. босилек
1 с.л. розмарин
150 мл. бяло вино
чер пипер
сол

Начин на приготвяне:
Дробът се нарязва на тънки резени. 1/3 от маслото се се нагрява в тиган докато започне да се пени. Резените дроб се запържват леко в маслото. Дробът се изважда и се слага в тава за печене. Беконът се запържва до златисто в останалото от пърженето на дроба масло. Изважда се и се подрежда върху дроба.( Останалото масло (2/3) се разтопява и нарязаните на ситно лук и подправки се задушават в него. След това дробът и беконът се заливат с получената смес. Покрива се и се слага да се пече в предварително загрята на 300°С фурна за около 20 мин. Сервира се горещо, с гарнитира от червено цвекло и гъби.

снимка: sjoenne.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)