the-hive-drone-skyscraper-new-york-hadeel-ayed-mohammad-yifeng-zhao-chengda-zhu-designboom-01

Летищен терминал за дронове

06 април 2016

Добре, де, след като дроновете летят и участват все по-активно във въздушното движение, защо да си нямат летище и терминал? Така ще могат да си излитат и кацат колкото си искат, ще има контрол на движението им, ще си имат и „паркинг“…изобщо всичко! При това може и да е някъде в центъра на града.

the-hive-drone-skyscraper-new-york-hadeel-ayed-mohammad-yifeng-zhao-chengda-zhu-designboom-08

Вижте идеята на двамата дизайнери Юфенг Джао и Шенга Зу, представена от Хадел Аед Мохаме. Те са предложили да се създаде в Манхатън едно табло за безпилотни летателни апарати с цел централен контрол терминал и таксуване.

the-hive-drone-skyscraper-new-york-hadeel-ayed-mohammad-yifeng-zhao-chengda-zhu-designboom-04

В последните няколко години, дрон технологията е станала водеща тенденция в редица области, от въздушно картографиране до киното. Няколко големи корпорации като Amazon, DHL и Walmart – са започнали обследване на използването на безпилотни летателни апарати, като средство за доставяне на високоскоростен интернет. Въпреки това, много обекти са със забрана за полети зона, а държавите следва спешно да въведат правила за използването им.

the-hive-drone-skyscraper-new-york-hadeel-ayed-mohammad-yifeng-zhao-chengda-zhu-designboom-07

„Този централно контролиран модел ще бъде по-привлекателен за индустрията, тъй като ще се придържа законодателна рамка и ще се регулира движението на  безпилотните самолети“ казват дизайнерите.

текст: Валерия Симеонова
снимки: designboom

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)