Комплекс "Сърцето на Европа" в Дубай - Венеция

Дубай строи собствена Венеция в комплекса си „Сърцето на Европа“

16 март 2019

Ако някога сте пътували до Дубай, вероятно ви е направила впечатление любопитната прилика с може би най-отличаващия се град в Европа – красивата Венеция. И това съвсем не е случайна прилика.

Комплекс "Сърцето на Европа" в Дубай - Венеция

Комплекс "Сърцето на Европа" в Дубай - Венеция
Местните милиардери са се заели с амбициозната задача да построят собствена столица на любовта на местна почва. „Плаващата Венеция“ е част от проекта „Сърцето на Европа“, който ще представлява изкуствен островен комплекс, посветен на европейските страни и градове.

Комплекс "Сърцето на Европа" в Дубай - Венеция

Комплекс "Сърцето на Европа" в Дубай - Венеция

В курорта, който няма смисъл да се съмнявате, ще е изграден с типичния за почти навсякъде в Дубай лукс, ще бъдат построени 414 апартамента, разположени на 4 нива. Един от тях ще е изцяло под вода, а превозването на гостите от вестибюла до апартаментите ще се осъществява с гондоли по изкуствени канали.

Комплекс "Сърцето на Европа" в Дубай

Комплекс "Сърцето на Европа" в Дубай - Санкт Петербург

Разбира се, към комплекса ще има и редица спа салони, фитнес зали, магазини, киносалони и прочие екстри. Както може да се очаква, инвестицията в проекта е съвсем „скромна“- 5 милиарда евро ( 680 милиона за Венеция), а официалното му завършване се очаква до края на 2021 година.

Освен Венеция, „Сърцето на Европа“ ще включва и 7 острова, оформени изцяло според архитектурните традиции на Германия, Холандия, Швеция, Швейцария, Монако, Санкт Петербург и класическата Европа.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)