„Думи на 4 гуми“ – пътуващата книжарница на Илиян Любомиров

24 юни 2017

Какво е общото между стар микробус, който вдига максимална скорост 70 км/ч и книжарница? Една идея и много дързост. Илиян Любомиров, един от Будителите на 2016-а година направи своята хипи-подвижна книжарница „Думи на 4 гуми“, за да услади четенето на младите хора. Всъщност – четящият човек е … секси, според него.

Графити райтърът Насимо се вдъхновява да изрисува старият автобус и така го превръща в истинско произведение на изкуството и разпознаваем символ на умните, красивите и четящите. Мисията на Илиян е в старите куфари на вехтия бус да товари и предлага само нови книги на съвременни български автори, които не се преподават в училище.

Заедно с него на щанда са и едни от най-четените и харесвани млади писатели, които върнаха не просто интереса, а страстта към четенето. Редом до Илиян са Константин Трендафилов, Ирена Иванова – Рене Карабаш, Димана Йорданова.

Нашият екип отиде при една от спирките на „Думи на 4 гуми“ – старият Пловдив. Следващата през този уикенд е в „София диша“. Очаквайте в книжарницата среща с култови български писатели като Милен Русков, Иво Сиромахов и Михаил Вешим.

Репортер: Ива Дойчинова
Оператор: Венелин Бакалов
Постпродукция: Деян Дяков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)