42282113_1922170624529155_7677942249979641856_n

Дунавска риба с морковено пюре от Албертина салон

23 септември 2018

За тази рецепта е пододяща риба карагьоз или както е известна още- дунавска скумрия. След обиколка из залите на двореца -музей Албертина и последната му експозиция от картини на Клод Моне, време е да опитаме нещо вкусно и типично за Виена в кафе-салона на галерията.

42269269_513815339023901_7634447927921868800_nТихият син Дунав минава през Виена и едно от най-типичните ястия, което можете да си поръчате в австрийската столица е дунавска риба в различни версии. Най-популярна е задушено-запържената риба с различни зеленчукови акомпанименти. Именно такава си и поръчваме.  Приготвянето й е лесно и бързо, стига да се снабдите с очистени филета от рибата. И така:

Необходими продукти:
филе от карагьоз /дунавска скумрия/ или дунавска пъстърва;
моркови – 200гр.
мляко, масло, вегета
карфиол
чери домати
За чесновия сос – соево мляко, копър, чесън на прах и зелен пипер

42273485_1837328993050651_3902383224738807808_nФилетата се поставят в средно нагорещен тиган с малко мазнина от към страната на кожата. Не се преобръщат, но тигана се затваря с капак, за да може филето да се задуши. Не допускайте загаряне. До рибата сложете да се пържат и няколко розички карфиол и чери домати. Те ще поемат от аромата на рибата и също ще се задушат. Когато видите, че продуктите са готови – махнете капака на тигана и оставете леко да се запържат рибата и зеленчуците, за да хванат коричка.
Сварете морковите в подсолена вода. когато са готови ги отцедете от водата, поръсете с вегета,  добавете малко масло, мляко и пасирайте на пюре.
За соса – разбъркайте съставките като разбивате добре сместа.

Презенацията в чинията е въпрос на фантазия! Бързо, лесно, вкусно и стилно!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)