Джеймс С. А. Кори

Дългочакваното продължение на поредицата на Джеймс С. А. Кори е факт

06 октомври 2018

С началото на месец октомври се появи на български език дългочакваното продължение на поредицата на Джеймс С. А. Кори „Игрите на Немезида”. След три годишна пауза от издателска къща „Бард” все пак зарадваха почитателите на фантастиката, получила популярност и като сериал със заглавие „The Expanse”.

„Игрите на Немезида” е петата книга от поредицата „Експанзията”, чието действие се развива в космоса. Българското издание включва 496 страници.

Джеймс С. А. Кори е псевдоним на американкият писател Даниел Ейбрахам и на неговия колега Тай Франк.

Корицата на книгата „Игрите на Немезида“ (Бард, 2018)

Корицата на книгата „Игрите на Немезида“ (Бард, 2018)

За книгата от издателите:

„Игрите на Немезида“ е главоломно научнофантастично приключение, следващо събитията в „Сибола гори“.

Пътят към хиляда нови светове е открит и най-голямата треска за земя в човешката история е започнала. Докато вълна след вълна от колонисти потеглят в неизвестното, структурите на властта в старата Слънчева система започват да се разпадат.

Кораби изчезват безследно. Тайно се създават частни армии. Единствената останала проба от протомолекулата е открадната. Терористични атаки поставят вътрешните планети на колене.

Докато новият човешки ред се мъчи да се роди сред кръв и огън, Джеймс Холдън и екипажът на „Росинант“ трябва да се борят, за да оцелеят и да се върнат в единствения дом, който им е останал.

„Игрите на Немезида” излиза на английски език още през 2015 г. Пуликувани са още две книги „Babylon’s Ashes” (2016) и „Persepolis Rising” (2017), които също се надяваме да видим на български език.

 

публикацията подготви: Силвия Аризанова
снимка: Кадър от сериала „The Expanse”/IMDb

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)