orig (2)

Дъщерята на Боян Петров: Знам, че има шанс да бъде открит

14 май 2018

Още от малка все чувах странни за мен думи като „Аконкагуа“ или „Боуд Пик“ и не бях особено сигурна това какво значи. Това разказа дъщерята на Боян Петров Тея Петрова пред bTV.

„Той често говори с метафора за планината. Например, често ми е казвал да изкачвам малко връхче, което значи да правя нещо, което да ме бута напред. И накрая, един ден, като се обърна, ще видя, че съм качила цяла планина“.

Тея чува баща си за последно ден преди заминаването му.

„В края на миналата седмица му изпратих имейл с новини от при нас, неща, които исках да му разкажа, но не съм получила отговор“.

Тея Петрова разказва, че знаейки колко е упорит и колко силна воля има, не е предполагала че баща й може да има сериозни проблеми горе.

„Знам, че има шанс да бъде открит… Не съм се катерила с него по такива високи планини, затова не знам каква е неговата тактиката. Но всички казват, че не е подценил върха. Надявам се… Наистина най-лошият сценарий би бил да се е случило нещо изведнъж, което той не бил могъл да предвиди“.

Дъщерята на Боян Петров благодари на всички, които оказват морална подкрепа и помагат на място.

Съпругата му съобщи, че е взела решение да не се изкачва върха.

Във „Фейсбук“ Радослава Ненова пише:

„От Лагер 3 нагоре няма да го намерим жив. Макар да ми е много трудно, не виждам смисъл да бъдат застрашени и други животи. Предпочитам на слизане спасителните екипи да претърсят районите, където има шанс да го открият жив… Ако за Боян битката е приключила, нека си остане в планината“.

Десет дни след изчезването на Боян Петров при опита му да изкачи осемхилядника Шиша Пангма бе открита следа от него. Китайският спасителен екип в близост до Лагер 3 намери инсулин, инсулиновата му помпа и негова дреха.

Китайските спасители решиха да продължат издирването на българския алпинист.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)