orig (2)

Дъщерята на Сия от „Тоника“ погубена от дрогирана НБА звезда

03 юни 2018

Гибелта на Лиа Лабел Владовски – дъщеря на Анастасия Бинчева от група „Тоника“, е причинена от безотговорността на нейния годеник Расуъл Бътлър. Това свидетелстват резултатите от аутопсиите след катастрофата, при която двамата влюбени загинаха. Според тях Бътлър е седнал зад волана с наличие на алкохол, марихуана, метаамфетамин и оксикодон в кръвта си. Резултатите от аутопсията обиколиха светкавично всички големи медии в САЩ – от булевардните издания до най-авторитетните, като USA Today.

Фаталният инцидент стана в края на януари тази година – само два месеца след годежа на двамата навръх Деня на благодарността. Расуъл Бътлър е баскетболист с 14 сезона в НБА, известен като майстор на стрелбата за 3 точки „от ъгъла“. През 2016 г. той приключва професионалната си кариера. Лиа е единственото дете на Анастасия Бинчева-Сия от „Тоника“ и Трошан Владовски, китарист и вокал на „Сребърните гривни“ и брат на Чочо Владовски. Родена е в Торонто, но израства в Сиатъл. По-малка е със 7 години от Расуъл Бътлър. През 2004 г. стига до финала на American idol. След това записва албум в музикална компания, в която са топ продуцентите Джърмейн Дюпри и Фарел Уилямс.

В нощта на 30 срещу 31 януари Лиа и Расуъл се качват в джипа на баскетболиста, като именно той застава зад волана. Около 2 часа след полунощ на булевард „Вентура“ в Лос Анджелис Бътлър губи контрол над управлението, мощният „Рейндж Роувър“ закача бордюра, преобръща се и се забива челно в стена. Ударът е толкова силен, че грохотът от него се чува на няколко пресечки разстояние. И Лиа, и Расуъл, загиват на място. От мястото на инцидента репортерите на големите американски телевизии съобщават, че черният джип се е движил с между 60 и 90 мили в час при разрешени 30.

Дъщерята на Сия от "Тоника" погубена от дрогирана НБА звезда

Дъщерята на Сия от „Тоника“ погубена от дрогирана НБА звезда

Годениците са кремирани на 5 февруари, но резултатите от аутопсията стават ясни едва на 30 май. Пробите за алкохол в кръвта на Бътлър са взети от сърцето и от крака. Резултатите от сърцето показват надвишаване на допустимия лимит с 0.118 единици, а тези от крака – 0.062 под границата.

Източник от разследването е споделил пред сайта, който навремето първи съобщи за смъртта на Майкъл Джексън – TMZ, че на практика Бътлър е бил „легално пиян“. Тестовете реагирали позитивно и за канабиноиди (марихуана), метаамфетамин и оксикодон, който се използва в медицината за обезболяване на онкоболни. Последното е причина някои медии да съобщават за „следи от хапчета“. В доклада е включена и информация, според която на мястото на катастрофата е открита и празна кутия от текила „Дон Хулио“. Смята се, че тя е била в джипа.

Пробите от тялото на Лиа Владовски, по-известна в САЩ като Лиа Лабел, показват, че нивото на алкохол в кръвта й е било едва 0.144 единици.

Dir.bg припомня, че Расуъл Бътлър беше близък приятел с двукратния шампион на НБА Ламар Одъм. Преди време той дори гостува в авторското му телевизионно шоу „Клои и Ламар“. Освен с баскетбола и с развлекателната индустрия, интереси на двамата явно са се пресичали както при наркотиците, така и при безотговорното поведение зад волана. Одъм първо беше заловен да шофира „под въздействието на нелегална субстанция“, а 2 години по-късно – през 2015-а, той изпадна в кома в бардак край Лас Вегас. Разследването установи, че от няколко години Ламар Одъм редовно употребява наркотици – предимно кокаин. След борба, продължила около 1 година, лекарите като по чудо спасиха живота му. Това обаче разтури неговото семейство и в края на 2016 г. той се разведе с една от сестрите Кардашиян – Клои. През 2017 година Ламар Одъм проговори официално за борбата с наркозависимостта и нарече себе си „ходещо чудо“ и „излъгал смъртта“. Рейсуал обаче не можа да се зарадва на такъв късмет. Още по-малко невинната българка Лиа Лабел Владовски.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)