Bulgare-Nikolaya&Hristo

Дъщерята на Христо Димитров облече народна носия на бала си

28 май 2015

Николая Христова Димитрова от Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ – Пловдив отиде на абитуриентския си бал във вторник вечерта със стилизирана фолклорна носия. Десетки пловдивчани се спираха да погледат оригиналния абитуриентски тоалет, одобрително приветствайки избора на девойката да се обърне към здравите български традиции в така важния за нея ден.

Bulgare-Nikolaya 8
Горд до чедото си в тържествената вечер позираше известният й баща Христо Димитров – създател и продуцент на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“, организатор на Фестивала на фолклорната носия в Жеравна и председател на сдружение „Пазители на българщината“.

„За мен не е имало капка колебание да облека такъв тоалет на абитуриентския си бал. Възпитана съм в този дух и ми се иска да дам пример как нещата могат да се съчетаят така, че красивото в традиците ни да стане част от съвременния празник!“ – сподели щастливата зрелостничка, която тази седмица има още един повод за веселие – в събота навършва 19 години. Съученичките на Николая бяха избрали не по-малко стилни рокли, които прекрасно импонираха на нейната дреха.

Bulgare-Nikolaya&Hristo
Уникалният дизайнерски тоалет на абитуриентката е измислен и ушит като изненада за празника й само за 48 часа. Стилната рокля с интерпретация на фолклорни мотиви от Шопско е съвместна работа на третокурсника от Националната художествена академия в специалност „Мода“ Цветомир Петков и майсторката на български народни носии от град Трявна Райна Ганчева. Изящният тоалет, решен в бяло и червено, е подарък за красивата абитуриентка от близък приятел на баща й.

снимки: Антония Маринова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)