Дюли със сметана и орехи

Дюли със сметана и орехи

05 ноември 2015

Необходими продукти

2 дюли
500 г захар
сокът от 1 лимон
3 карамфилчета
60 г орехи
1 щипка сол
100 мл животинска сметана

 

Начин на приготвяне

Дюлите се белят, разполовяват се и се почистват от семките. Корите и семките се завързват в марля.

В 500 мл вода се изсипва лимоновия сок. Дюлите се потапят за 2–3 минути в лимонената вода, за да не потъмняват.

След това се изваждат и се подреждат в подходящ съд. Заливат се с 400–500 мл вода, в съда се слага и марлята. Оставя се на огъня водата да кипне.

След 10 минути се добавят карамфилът и захарта и се готви на много слаб огън около 2 часа, като плодовете периодично се обръщат. Изваждат се и се оставят леко да се охладят.

Орехите се напръскват с вода и се поръсват със сол. Запичат се на сух тиган до готовност.

Изваждат се и се накълцват наедро.

Дюлите се сервират с разбита сметана и накълцани орехи.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)