дядо коледа - санта клаус

Евала, Санта! Доставени 7,5 милиарда подаръци по празниците

03 януари 2020

След натоварените празнични дни, дядо Коледа (или дядо Мраз, ако предпочитате) се прибра на Северния полюс. Белобрадият старец успя да раздаде 7.5 милиарда подаръци на деца и възрастни, съобщиха от NORAD. Цифрите бяха съобщени в … профила на Санта Клаус в Twitter, а точният номер е 7 574 576 003 подаръци.

Дядо Коледа излетя от резиденцията си на Северния полюс на 24 декември на шейна, теглена от девет елена. Размерът на шейната се измерва в сладкиши, и тя е 75 захарни пръчици или 150 бонбони дължина, ширина – 40 пръчки или 80 бонбони. Височината на шейната също се измерва в сладкиши и се равнява на 55 захарни пръчици или 110 сладки, теглото на шейната по време на излитане е колкото на 75 хиляди бонбона.

Превозното средство се изправи пред трудна задача – да пренася значителен товар над целия свят, тъй като Дядо Коледа тежи около 117 килограма, а теглото на подаръците е стотици десетки тона.

Коледа - Санта Клаус

Иначе проектът NORAD Santa Follows стартира през 1955 г., когато основен универсален магазин в Колорадо публикува реклама, призоваваща децата да се обадят на Дядо Коледа. Въпреки това в телефонния номер, посочен в съобщението, се появи грешка и вместо Дядо Коледа, операторът свързваше повикванията с горещата линия на континенталната команда на противовъздушната отбрана (предшественик на NORAD).

Оттогава всяка година на Бъдни вечер военновъздушната база в Колорадо става Коледен център за проследяване на пътуванията на Дядо Коледа. За бързо проследяване на маршрута NORAD използва четири системи за управление – спътници, радари, изтребители в небето над САЩ и Канада, и специални „камери на Дядо Коледа“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)