Бъди Зелен Бъди Модерен Бъди Европа

Европа през погледа на младите българи в проекта „Бъди Зелен – Бъди Модерен – Бъди Европа“

05 февруари 2018

София ще демонстрира растежа и иновативния си потенциал чрез най-новия европейски проект „Бъди Зелен – Бъди Модерен – Бъди Европа“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа 2018″ от Фондация „Българе“.

Общата цел на проекта цели създаване на иновативни модели за опазване факторите на околната среда и как да произвеждаме и потребяваме все по-малко отпадъци, като същевременно ги използваме като ресурс.

Художествената академия

Със задачата ще се заемат именно младите хора, бъдещето на България и на Европа – ученици от столични училища и специализирани образователни институции по изкуство, както и студенти в Художествената академия.

Те ще трябва да изработят 28 Арт инсталации, равни на броя на страните членки на Европейския съюз, като ще показват нагледно как изглежда всяка от тези държави през погледа на един млад български човек.

Европа и България

Материалите, които ще бъдат изработени, ще са от отпадъци, които са екологично чисти и могат да се рециклират – хартия, кашони, стъкло и дърво. Крайният резултат от всички тези усилия ще бъде представен като експозиция в зала за продължителен период от време с възможност да бъде посетена от максимален брой хора.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)