unti98888888tled

Европейска нощ на учените

26 септември 2014

Европейската нощ на учените  вече има своите изяви и традиции и у нас. Знаете ли за това честване?

Тогава в никакъв случай не пропускайте тази нощ – 26 септември 2014г! Европейската нощ на учените е мега събитие, което всяка година се провежда едновременно в около 300 града в цяла Европа и по света.

Независимо дали сте със семейството си, с приятели, в училищна група или пък самостоятелно, ще се потопите в света на науката по невероятно завладяващ начин! Открийте с какво всъщност се занимават изследователите и как това влияе на нашия живот… А дали пък няма да се изненадате като разбере какво още правят учените освен наука?

Проектът K-TRIO 2 за Европейска нощ на учените се финансира от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри на програма „Хоризонт 2020”. Събития ще има в София, Пловдив, Бургас и Стара Загора.

Участници в програмата са Нов български университет (координатор), Британски съвет България, Единен център за иновации – БАН, Департамент за информация и преквалификация на учители (Тракийски университет), Пловдивски университет, Медицински университет Пловдив, Русенски университет „Ангел Кънчев” и Медицински университет – Варна.

Европейската нощ на учените се осъществява и с подкрепата на Съюз на учените в България, Съюз на физиците в България, Образователен център Варна, Старт ИТ Смарт, Бизнес институт

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)