building-bridges-eurovision-slogan-2015-vienna

Европейският отговор на Уудсток

14 април 2015

Най-известният конкурс за песни Евровизия 2015 тази година има амбициите да бъде като Уудсток  - фестивал на глобалното общество, на музиката и забавленията с кауза.

Разбира се, тази прилика с хипи фестивала е само в това, че песните ще се изпълняват на живо. От тук нататък започват разликите. Първо: не е Уудсток, а Виена! Второ: малкото селце Уудсток не е искало да приюти мега „сборището“ и се е наложило един фермер, в близост до мястото да предостави своите земи, а тук, във Виена е точно обратното – целия град с отворени обятия ще посрещне всички участници и гости на Евровизия 2015. Да! Има още една прилика – очакват се около 500 000 гости да дойдат в австрийската столица за песения фестивал. Почти толкова, колкото са били и в Уудсток. Ако се заровим сигурно ще открием още много прилики и разлики, но не това е важно. Важното е, че ни очаква едно от най-знаменателните и специални издания на конкурса.

austria-esc-2015-logo

Причината за това Виена да е домакин на Евровизия 2015 година е известна – страната победител от предходната година е домакин през следващата. След скандалния си успех през 2014 година, Кончита Вурст се превъна в звезда, а австрийската столица се сдоби с още едно бляскаво събитие и шанс да се напълни с туристи и гости. Това е поредното доказателство за изключителната гъвкавост и толерантност на Виена към всевъзможни събития и форуми. В последните години тя се очерта като един изключително демократичен и предпочитан град не само за туризъм, но и за живеене.
Гостите на Виена ще могат да се наслаждават на забележителностите на града, подредени като гирлянд по един от най-големите булеварди в света –  Рингщрасе , да отседнат в нейните прекрасни хотели, а не като на Уудсток да стоят в тревата и калта. И още една разлика – храната в австрийската столица е доста висока класа, различни кухни и вкусове, с множество престижните ресторанти, а не спусната с хеликоптери /както ви е известно, че е случило на Уудсток/.
От 17 до 23 май Виена ще е център на хубава музика и забавления. С участието на 40 държави /дори и Австралия, която е заявила участие за първи път/, с множеството съпътстващи събития и зрелищни спектакли на открито, с гостите си и шарения калейдоскоп от емоции, Виена се очартава да се превърне в един истински Уудсток на новото време.

timthumb

Знаменателния площад пред Кметството ще бъде трансформиран в селище за Евровизия 2015. Именно тук на живо ще пеят всички изпълнители. Тук ще бъде и откриването на 17 май със всички участници в шоуто, които след пристигането си във Виена ще се разходят по червения килим.

IMGP1313

Хората, които ще дойдат във Виена са от цял свят,  но тази година гей и лесбос присъствието ще е акцентирано. Евровизия 2015 започва непосредствено след провеждането на световно известния Life BALL  на 16 май. През изминалата 2014 година IN LIFE бе единствената българска медия, присъствала на живо на уникалния бал, а тази година с видео, филми и репортажи ще ви представим цялото събитие, защото ще сме от малкото медии от Източна Европа, специално оторизирани за това. И след тези минути на скромност, отново да се върнем към Евровизия! 

IMGP1020

 Тук нагласите на обществото са особено либерални и свръх толерантни към сексуалните различия. Това особено се доказа миналата година, когато на пръв поглед „консервативните“ австрийци изпратиха за свой представител в Евровизия именно Кончита Вурст и с това взривиха света.

IMGP1515-880x582

Разбира се никой няма  да е недоволен, защото ще има партита и през деня и през нощта за всяка възрастова група и за всички вкусове. Билетите, продадени за събитията от програмата на конкурса ще подпомагат  еко-системата на Виена и приходите ще се вложат в мисията „Зелена Виена“.

Приемете уверенията ми, че Виена е много зелена и много здравословна за живеен, всичко, което е еко и полезно е превърнато в култ. Но от повече глава не боли! Особено ще  се акцентира на природата и нейното опазване.

Евровизия 2015 ще бъде един зелен, био ивент.

текст: Десислава Барбуков

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)