Мъж автомобил

Европейците избраха любимите си коли за 2019 година

02 ноември 2019

Focus2Move публикува официалните си данни за първите 9 месеца за 2019 година, показващи статистика от продажбите от 44 пазара – от Португалия до Русия, Турция и Молдова. Очаквано или не, първата позиция е за добре познатият ни Volkswagen Golf, който преди часове представи новият си наследник.

Volkswagen Golf 8

До края на септември, хечбекът е реализиран 346 260 продажби, което му отрежда челната позиция за най-продаван автомобил в Европа. И макар това да звучи като позитивна новина, от екипа на германците всъщност не са такива оптимисти – спрямо годишната база, това е намаление с 12%.

На второ място се нарежда френският производител Renault с най-малкият си модел – Clio. Тук цифрите са 273 233 продажби, но спадът също е налице – с 4,7%. Тройката завършва отново немският бранд Volkswagen, но с компактния си модел Polo. Той е бил продаден в 205 904 бройки, а спадът на годишна база е 14,2%.

Volkswagen Golf 8

В топ 10 попадат още модели на компанията, а самото подреждане се завършва с Volkswagen Tuguan (4), Opel Corsa (5), Citroen C3 (6), Ford Focus (7), Ford Fiesta (8) Dacia Sandero (9) и Nissan Quashqai (10).

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)