DSC_0191

„Единно разчупване“: Паралелните реалности на Мария Маркова

10 юни 2016

Националният дворец на културата се превърна в сцена на превъплътените фантазии на младите български дизайнери – завършващите степен „Бакалавър“ специалност „Мода“ на НХА. Те представиха дипломните си проекти с много ентусиазъм, хъс и невероятна енергия под зоркия поглед на ръководителя на проекта Доц. Анна Аврамова и още дузина свои преподаватели, сред които проф. МАЙА БОГДАНОВА, проф. д.н. ЛЮБОМИР СТОЙКОВ, проф. Греди Асса, доц. д-р МАРИЕЛА ГЕМИШЕВА и други.

Дипломното модно ревю премина под мотото „Паралелни реалности” и представи единадесет паралелни свята на студенти, които имаха за цел да сглобят различни фрагменти от своята въображаема реалност.

In Life, в качеството си на медиен партньор на събитието, стана свидетел на полета на фантазията на младите дизайнери и с удоволствие ще ви направи съпричастни на моменти от него.

Днес ви представяме паралелната реалност на Мария Маркова чрез колекцията й „Единно разчупване“.

Започнала от стриктните линии на корпоративного облекло, колекцията съчетава форми и детайли на костюма, използвани като решаващи линии. Кройките са конструирани от едно единствено парче, противпоставящи се на основните принципи на конструиране.

Колекцията е от осем изчистени дамски силуэта с акцент върху минималистичните детайли. Гамата от тъмни и светли сини и синьо-зелени цветове, както и тяхното съчетание с бяло напомнят за морето, за свежестта и свободата на лятото.

Материите са леки и естествени – памук и лен. Изключение правят плетените материи, чиято цел е да придават усещане за комфорт и топлота на колекцията. Дрехите са носими, съчетавайки изчистения силует на костюма със свободното усещане на кежуъл облеклото. Предназначени са за младите жени, прохладните пролетни и горещи дни.

Изчистените форми на аксесоарите са като отзвук на формите на облеклата. Изработени са изцяло от мед и цветът им допълва гамата на колекцията.

DSC_0159

DSC_0162

DSC_0170

DSC_0171

DSC_0177

DSC_0183

DSC_0184

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)