Една вечер с ухание на вино и на парфюм

26 юни 2015

Розови венчелистчета по червения килим, цветно ухание на люляк, виолетки и рози, цветя по ръцете на всички гости, прекрасни тоалети, усмихнати момичета, перлени балончета на ароматно шампанско и много, много усмивки… така премина представянето на най-новите аромати на Роко Бароко и новото пенливо вино „зект” на избата Schloss Wachenheim.

Една вечер с ухание на вино и на парфюм

Известна на българския пазар като официален представител на световноизвестните производители на булчински и вечерни тоалети -  Pronovias, Enzoani, Sherri Hill и Roccobarocco, Bridal Fashion този път акцентира на нови продукти. Това са последните аромати на италианския дизайнер – Роко Бароко, за които е получила официални дистрибуторски права за разпространение в страната.

IMG_8414

Pink Jardin de Capri e летният ароматен хит на Роко Бароко за 2015 година, а Rubino – на есен/зима 2015-16.

IMG_8415

Вдъхновен от красотите та Амалфийския браг и най-вече от приказните цветове на остров Капри, Pink Jardin de Capri е с върхови нотки – портокал, френско грозде и захаросана малина, в сърцевината са бугенвилията и белият божур, а в основата – кедрово и сандалово дърво, бензоин и ванилия.

IMG_8531

Ароматният скъпоценен камък Rubino е насочен към жените с изразена индивидуалност и сила на духа и впечатлява със своите съставки: върховите са италиански лимон, розов грейпфрут и мандарина,  в сърцевината има здравец и кори от канела и основните нотки са пачули, кедрово дърво, кашмир, ванилия, кехлибар и мускус.

IMG_8431

За господата е новият Rocco с върхови нотки – лимон и канела, в сърцевината са листа от виолетка и тамян, а в основата – розово дърво, кехлибар, пачули, мускус. Ароматите бяха представени със стил от Лейди Свят 2010 – Цвети Разложка във флорален тоалет на Sherri Hill и модният блогър от followmarietta.com – Мариета Зайкова (в рубинено червена елегантност на Pronovias). Преди това двете красавици се впечатлиха и от новата колекция Fiesta 2016 на каталунския, гигант като пробваха няколко тоалета, съчетаха ги по интересен начин и добавиха парфюм .
Първият Pink Jardin de Capri – стана притежание на певицата Глория (завърнала се наскоро от съвместно участие със световноизвестната звезда- Ищар), a първият Rubino -на бизнесдамата – Дора Блек Хемплер.

Ароматните предложения на Roccobarocco са прекрасен повод да зарадвате любимото момиче, а за да бъде романтиката пълна, бутилка пенливо вино никога не е излишна. Напротив, даже е задължителна!

IMG_8459

Безпогрешният избор за перфектната вечер идва от немската изба Schloss Wachenheim и пенливото вино „зект”, чието представяне също бе вчера.  Прекрасната пенлива напитка, отлежавала в пълен покой в тъмни изби, ни очарова със своите грациозни и игриви перлени мехурчета, съблазнява с деликатен аромат и вдъхновява с ободряваща енергия.

IMG_8538

Немското пенливо вино „Zekt“ е природен продукт, чиито корени са в лозето. Но неговата особеност и отличителен перлен характер е резултат от втората ферментация на виното.За да се получи перфектния резултат, обаче, е необходимо да се избере подходящ изходен материал.

На първо място е виното, което трябва да е подчертано киселинно и с благородна „порода“, елегантност и много чист оттенък. За разлика от „кюве“, където се смесват няколко сорта грозде, “ Zekt“ се произвежда от точно един определен вид грозде, използва се не само един и същи сорт, но често грозде от една и съща реколта, отглеждана в същия район. След това, от изключително значение са уменията и опита на винопроизводителя. Майстор – винарът трябва да умее да предвиди  точно кой гроздов сок може да се превърне в благородната напитка.

След като се избере изходното вино започва вторият процес на ферментация. Под действието на маята захарта ферментира до получаване на допълнителен процент на алкохол и образуването на въглероден диоксид. Именно този въглероден диоксид от втората ферментация след това предизвиква играта на перлените мехурчета по стените на чашата.

IMG_8545

При използването на традиционния метод на производство, вторичната ферментация протича в отделни бутилки, от които „zekt“ се пуска на свобода само за да донесе удоволствие на потребителя. След втората ферментация „zekt“ се пази в продължение на много месеци, ако не и години, в хладни и тъмни изби.

Впоследствие бутилките се подреждат хоризонтално върху стелажи за riddling и в рамките на четири седмици ежедневно леко се обръщат, като едновременно с това се увеличава ъгъла, под който гърлото стои надолу. В края на този отнемащ време процес дрождите се събират изцяло в гърлото на бутилката. Гърлата на бутилките се поставят в студена луга, като целта е да да се замръзят дрождите. При отваряне на бутилката корковата тапа буквално изскача,за да донесе най-прекрасно удоволствие и наслада.

Тъй като концепцията за „шампанизиране“ е разрешена да се прилага само по отношение на продуктите Champagne, то в Германия се въвежда ново понятие – това е  виното  „zekt“, като технологията за неговото производство се нарича „традиционна“ или „класическа ферментация в бутилка“.

Ароматите на партито присъстваха и в шампанизирания зект от замъците на Германия –Schloss Wachenheim с вкус на личи, пъпеш, лимон, бъз и виолетка на които се насладиха гостите – бизнесдами от различни кръгове, певици и носителки на короните Мисис България.

редактор и репортер: Пепа Попова-Кънева
снимки: Константин Николов-Косара
оператор: Кунчо Поляшки

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)