Розови венчелистчета по червения килим, цветно ухание на люляк, виолетки и рози, цветя по ръцете на всички гости, прекрасни тоалети, усмихнати момичета, перлени балончета на ароматно шампанско и много, много усмивки… така премина представянето на най-новите аромати на Роко Бароко и новото пенливо вино „зект” на избата Schloss Wachenheim.
Известна на българския пазар като официален представител на световноизвестните производители на булчински и вечерни тоалети - Pronovias, Enzoani, Sherri Hill и Roccobarocco, Bridal Fashion този път акцентира на нови продукти. Това са последните аромати на италианския дизайнер – Роко Бароко, за които е получила официални дистрибуторски права за разпространение в страната.
Pink Jardin de Capri e летният ароматен хит на Роко Бароко за 2015 година, а Rubino – на есен/зима 2015-16.
Вдъхновен от красотите та Амалфийския браг и най-вече от приказните цветове на остров Капри, Pink Jardin de Capri е с върхови нотки – портокал, френско грозде и захаросана малина, в сърцевината са бугенвилията и белият божур, а в основата – кедрово и сандалово дърво, бензоин и ванилия.
Ароматният скъпоценен камък Rubino е насочен към жените с изразена индивидуалност и сила на духа и впечатлява със своите съставки: върховите са италиански лимон, розов грейпфрут и мандарина, в сърцевината има здравец и кори от канела и основните нотки са пачули, кедрово дърво, кашмир, ванилия, кехлибар и мускус.
За господата е новият Rocco с върхови нотки – лимон и канела, в сърцевината са листа от виолетка и тамян, а в основата – розово дърво, кехлибар, пачули, мускус. Ароматите бяха представени със стил от Лейди Свят 2010 – Цвети Разложка във флорален тоалет на Sherri Hill и модният блогър от followmarietta.com – Мариета Зайкова (в рубинено червена елегантност на Pronovias). Преди това двете красавици се впечатлиха и от новата колекция Fiesta 2016 на каталунския, гигант като пробваха няколко тоалета, съчетаха ги по интересен начин и добавиха парфюм .
Първият Pink Jardin de Capri – стана притежание на певицата Глория (завърнала се наскоро от съвместно участие със световноизвестната звезда- Ищар), a първият Rubino -на бизнесдамата – Дора Блек Хемплер.
Ароматните предложения на Roccobarocco са прекрасен повод да зарадвате любимото момиче, а за да бъде романтиката пълна, бутилка пенливо вино никога не е излишна. Напротив, даже е задължителна!
Безпогрешният избор за перфектната вечер идва от немската изба Schloss Wachenheim и пенливото вино „зект”, чието представяне също бе вчера. Прекрасната пенлива напитка, отлежавала в пълен покой в тъмни изби, ни очарова със своите грациозни и игриви перлени мехурчета, съблазнява с деликатен аромат и вдъхновява с ободряваща енергия.
Немското пенливо вино „Zekt“ е природен продукт, чиито корени са в лозето. Но неговата особеност и отличителен перлен характер е резултат от втората ферментация на виното.За да се получи перфектния резултат, обаче, е необходимо да се избере подходящ изходен материал.
На първо място е виното, което трябва да е подчертано киселинно и с благородна „порода“, елегантност и много чист оттенък. За разлика от „кюве“, където се смесват няколко сорта грозде, “ Zekt“ се произвежда от точно един определен вид грозде, използва се не само един и същи сорт, но често грозде от една и съща реколта, отглеждана в същия район. След това, от изключително значение са уменията и опита на винопроизводителя. Майстор – винарът трябва да умее да предвиди точно кой гроздов сок може да се превърне в благородната напитка.
След като се избере изходното вино започва вторият процес на ферментация. Под действието на маята захарта ферментира до получаване на допълнителен процент на алкохол и образуването на въглероден диоксид. Именно този въглероден диоксид от втората ферментация след това предизвиква играта на перлените мехурчета по стените на чашата.
При използването на традиционния метод на производство, вторичната ферментация протича в отделни бутилки, от които „zekt“ се пуска на свобода само за да донесе удоволствие на потребителя. След втората ферментация „zekt“ се пази в продължение на много месеци, ако не и години, в хладни и тъмни изби.
Впоследствие бутилките се подреждат хоризонтално върху стелажи за riddling и в рамките на четири седмици ежедневно леко се обръщат, като едновременно с това се увеличава ъгъла, под който гърлото стои надолу. В края на този отнемащ време процес дрождите се събират изцяло в гърлото на бутилката. Гърлата на бутилките се поставят в студена луга, като целта е да да се замръзят дрождите. При отваряне на бутилката корковата тапа буквално изскача,за да донесе най-прекрасно удоволствие и наслада.
Тъй като концепцията за „шампанизиране“ е разрешена да се прилага само по отношение на продуктите Champagne, то в Германия се въвежда ново понятие – това е виното „zekt“, като технологията за неговото производство се нарича „традиционна“ или „класическа ферментация в бутилка“.
Ароматите на партито присъстваха и в шампанизирания зект от замъците на Германия –Schloss Wachenheim с вкус на личи, пъпеш, лимон, бъз и виолетка на които се насладиха гостите – бизнесдами от различни кръгове, певици и носителки на короните Мисис България.
редактор и репортер: Пепа Попова-Кънева
снимки: Константин Николов-Косара
оператор: Кунчо Поляшки

Предишна:
Семейни ценности от Dolce&Gabbana

Следваща:
Bridal Fashion представя новите аромати на Roccobarocco
Още по темата
-
SFC 6: Шест часа зрелище и незабравима емоция
In Life TVЕдно от най- зрелищните събития от света на смесените бойни изкуства Spartacus Fighting Championship/SFC 6 ...
-
Бен Крос и Елена Андерсон разплакаха България с историята на една непреходна любов!
In Life TVТя е Елена Андерсон. Хубавата Елена. А той е шотландеца Ян Чарлз Андерсон, който съдбата ...
-
Pronovias представи колекция Atelier Pronovias 2018
In FASHIONКейт Ъптън, Мари Ан Каста, Никол Кимпле, Лена Герке и още много други международни знаменитости ...
-
Нежен блясък в колекция 2015 на Sherri Hill
In FASHIONНежен блясък и фини дантели с ефект на татус са характерни за колекция 2015 на ...
Остави своя коментар през Facebook