Една история за Вярата в Бог и чудесата, които се случват

18 март 2018

При снимките на сериала БезГранична вяра, посветен на българските църкви и общности зад граница,  в Манхайм екипът ни попадна на една невероятна история. Искаме да ви я разкажем накратко.

Кадри от снимките на сериала БезГранична Вяра в Манхайм

Кадри от снимките на сериала БезГранична Вяра в Манхайм

Малкият Кристиян Любенов от 2 години живее със семейството си в Германия, но тук ги е довела не надеждата за по-добър живот, а неговото тежко онкологично заболяване, чието лечение е минало през много болници у нас и чужбина.  В борбата за живот на малкия, родителите са подпомогнати от църковната общност в нелекия път за преодоляването на фаталното заболяване. И изходът е… щастлив!

Иподякон Кристиян Любенов с майка си

Иподякон Кристиян Любенов с майка си

Малкият Кристиян е жив и здрав и решава да стане иподякон и да помага на свещеника в богослуженията в българската църква и общност в Манхайм – Света Петка Търновска.

„През много неща мина сина ми и аз с него, разбира се. И да! Вярата я има и винаги я е имало. Гледам напред с надежда, назад с благодарност и нагоре с Вяра! След като тук, в Църквата ми помогнаха – сега и аз вече съм деен участник в църковната общност и живот. Те ми помогнаха – мой ред е сега и аз да поматам!“ споделя майката на момчето.

Българската църква в Манхайм

Българската църква в Манхайм

„Да стана иподякон ме накара вярата към Господ, дето ми помогна. Чувствам се много радостен от това, което правя. Ако Господ не ми бе помогнал сега нямаше да мога да правя това.“ казва на свой ред Кристиян.

MON_3665

Една история за Вярата в Бог и чудесата, които се случват.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)