6

Едно, две, три. Хотел Беекман в Ню Йорк!

11 април 2019

Едно, две, три. Това е адресът на хотела Беекман в Ню Йорк: 123, Nassau Street.
И стартовото броене си заслужава, защото този хотел е една истинска история. Не е тайна, че хотелите с дълбоки исторически корени и местата за настаняване, където са отсядали световни знаменитости са хит в туризма. Все повече пътешественици харесват подобни места в избаните дестинации. Това не е случайно. Романтика, очарование, неповторима атмосфера...Всичко това не се постига лесно. Трябват натрупвания от пластове, преживявания, истории…

11

7

Такъв е и този хотел, който днес попадна във фокуса на вниманието ни. След дълга реновация, Беекман хотел отваря врати и  нюйоркчани имат поредния прекрасен адрес. За хора със стил и с различни усещания за живота! И не само за местните звезди. Този хотел за кратко време придобива изключителна популярност в цял свят, благодарение на историята си и ексклузивния си дизайн и обслужване.

1

Добре, де! Как не ви е хрумнало до сега да преметнете 3-4 персийски килима през деска на рецепия? Еми ето – на никой друг не му е хрумвало, но това дизайнерско решение определено е впечетляващо!

3

4

Всъщност, сградата е пълна с подобни акценти. Тя е микс от какво ли не – сецесион решетки, барокови осветления, бел епок ковани железа, индийски мотиви, избелена дървесина в модерен стил, арт нуво… Да ви призная – седя и се питам – от кой ли стил липсва вещ тук. Но! Съжителстват прекрасно! Една неочаквано добра компилация на стилове и изкуство, подчинени на единен ритъм.

26

24

Сградата на хотела чества 135-ти юбилей. Първоначално Беекман е построен от ирландски имигрант –  банкер на име Юджийн Кели. Създадена е от  архитектурна фирма на Бенджамин Силиман младши като съдебна сграда. По-точно зала към съдебна сграда. Защото тук преди 135 години за първи път се е играл Хамлет на Шекспир!  През 1998 г., съдебната сграда, със своя отличителен дизайн девет-етажен атриум, облян в блестяща слънчева светлина  и великолепната си фасада е обявен официално за New York City забележителност.

17

21

А днес, ако пътувате към Америка и по-точно към Ню Йорк, значи вече знаете адреса на най-шикарското място!
Едно, две три...

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)