Едно ексклузивно интервю със Стивън Дорф

11 юни 2015

Усмихнат, добронамерен, чаровен, открит, изключително земен и позитивен – именно по този начин екипът на In Life видя филмовата звезда Стивън Дорф по време на срещата ни с актьора миналата седмица в градината на хотел Маринела в столицата. Изключително секси, по дънки и t-shirt, той се появи преди уговорения час и ни завладя напълно с обаянието си. Скъсявайки максимално дистанцията още от първата митута съвсем по приятелски той ни разказа за детството си, за пробива в киното, за идолите, големите си роли и мечтите си. Повдигна леко завесата и за филма, който в момента снима в България.

Вижте ексклузивното ни интервю с един от най-уважаваните актьори в Холивуд,  изключително търсен след мощното си изпълнение в драмата на София Копола „Някъде”, която спечели наградата Златен лъв на филмовия фестивал във Венеция през 2010 г.

Роденият в Атланта Дорф играе във филми повече от две десетилетия. През 1990 г. той е един от 2000 актьори, които се явява на прослушване за главната роля в The Power of One на Джон Г. Авилдсен. Дорф получи ролята, като играе заедно с Морган Фрийман, Джон Гилгуд и Фей Мастерсън. Освен това, Националната асоциация на собствениците на киносалони (NATO)  го удостоява с наградата на ShoWest бъдеща звезда мъж.

След това Дорф изиграва роли на две икони от поп културата от реалния живот: „петият Бийтъл“ – музиканта Стюарт Сътклиф, в Бекбийт на Йън Софтли и филмовата звезда травестит, Кенди Дарлинг в I Shot Andy Warhol на Мери Харън. Той играе също вижда в Blood and Wine на Боб Рафелсън, с Джак Никълсън и Майкъл Кейн; City of Industry на Джон Ървин, с Харви Кайтел; телевизионния филм “Earthly Possessions” на Джеймс Лапин със Сюзън Сарандън; и Блейд на Стивън Норингтън, с Уесли Снайпс. За последната роля Дорф спечели наградата на MTV за филм за най-добър злодей.

Сред другите му филми са Felon  на Рик Роман Вог, (на който Дорф е също и изпълнителен продуцент), Cecil B. DeMented  на Джон Уотърс (в главната роля), Shadowboxer  на Лий Даниелс, Световният търговски център на Оливър Стоун, Cold Гърлото на дявола на Майк Фигис, Жесток тандем на Скот Калвърт, Entropy  на Фил Жоану, Black Water Transit на Тони Кей и Bucky Larson: Born to Be a Star  на Том Брейди, The Motel Life  на Алан и Гейб Полски, заедно с Емил Хирш, и Boot Tracks на Дейвид Джейкъбсън, заедно с Мишел Монаган.

репортер: Пепа Попова-Кънева
оператор: Кунчо Поляшки

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)