Езикът на цветята

09 април 2017

Цветята са любов, откровение и послание, те доставят огромна радост не само на този за който са предназначени, но и на човека, който ги подарява. Във всеки един букет, жардениера или стрък цвете се крие послание. Езикът на цветята обаче е съвсем прост – подареното цвете е знак на обич, признателност и много, много любов.

TON_1574

Още от Викторианската епоха с цветя е можело да се обясниш в любов, да подкрепиш някого или да му доставиш удоволствие. Етикетът при поднасянето на цветя е актуален и днес. Букетът показва отношение към човека на който го подарявате.

TON_1575

За да предадете дадено послание с цвете трябва да обърнете внимание на три критерия – количество, цвят и символика. Количеството цветя не е от значение – важно е да подаряваме с желание.

TON_1577

Излишната демонстрация на големи материални възможности не е на мода днес. Важно е да се спазва правилото цветята да са нечетен брой. По отношение на цвета – догма е да се смята, че жълтото е символ на омраза. Няма човек, който да подарява цветя ако не обича.

TON_1579
Жълтото означава приятелство и доверие, розовото е символ на внимание и нежност, а за червеното – всички знаем – на гореща и пламенна любов.

репортер: Ася Георгиева
оператор: Венелин Бакалов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)