Еко филмът на Леонардо ди Каприо „Преди потопа“ стана най-гледаната продукция на National Geographic

09 ноември 2016

National Geographic обяви, че „Преди потопа“, продуциран от и с участието на носителя на „Оскар“ Леонардо ди Каприо, с режисьор отличения с „Оскар“ Фишър Стивънс, продуценти Брет Ратнър и Джеймс Пакър и изпълнителен продуцент Мартин Скорсезе, е достигнал до над 30 милиона зрители в цял свят чрез ефирното излъчване и множество дигитални, стрийминг и социални платформи, превръщайки се в най-гледания филм на National Geographic за всички времена.

Филмът има безпрецедентна дистрибуция, като в началото бе показан първо на ексклузивни кино прожекции в Ню Йорк, Лос Анджелис и Лондон, а след това National Geographic Channel излъчи световната му телевизионна премиера на 30 октомври (неделя) в 171 държави на 45 езика. Филмът също така е свободно достъпен на различни дигитални и стрийминг платформи. Глобалното разпространение е част от постоянната ангажираност на компанията с темата за промените в климата.

Ди Каприо в откровен разговор за глобалните промени с президента на САЩ Барак Обама.

Ди Каприо в откровен разговор за глобалните промени с президента на САЩ Барак Обама.

В допълнение към глобалното покритие, над 50000 студенти са гледали филма на прожекции в САЩ. Осъществени са над 1500 частни прожекции в университети, религиозни институции и други организации. Лентата регистрира повишен интерес в YouTube, Twitter и Facebook след премиерата си на 30 октомври и продължава да бъде тема на разпалени дискусии в социалните мрежи и в други много различни платформи.

Провъзгласен от критиката за „истински претендент за Оскар” и определян като „помитащ, модерен, световно значим, със звезден екип и говорещ за неудобните истини“, „Преди потопа“ все още е достъпен свободно чрез редица дигитални платформи и социални мрежи. Сред тях са Natgeotv.com (за България: Natgeotv.com/bg), VOD/Video On Demand, MVPD сайтове и приложенията Nat Geo TV Apps (за iPhone, iPad, Apple TV, Roku, Android, Xbox One и 360, Samsung Connected TVs), iTunes, Hulu, YouTube, Facebook, Twitter, Amazon, Sony PlayStation, GooglePlay и други.

Ди Каприо с местни активисти в Индонезия

Ди Каприо с местни активисти в Индонезия

„Преди потопа“ представя зловещата действителност на глобалните последствия от промените в климата, както и действията на всички нас, индивидуално и като общество, които трябва да бъдат предприети, за да предотвратим катастрофалната гибел на живота на планетата.

Интервютата във филма, взимани от самия Ди Каприо, включват президента на САЩ Барак Обама, бившия президент Бил Клинтън, Държавния секретар на САЩ Джон Кери, Главния секретар на Обединените нации Бан Ки Мун и папа Франциск, както и водещи изследователи от НАСА, активисти за опазване на горите, учени, обществени лидери и други личности, отдадени на каузата за спасяването на планетата.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)