отборът на пандата

Елате в Отбора на пандата!

20 септември 2018

Горите в България покриват една трета от територията на страната. Но само около 4% от тях са се запазили като „девствени гори“, неповлияни от човешка дейност.

Над половината от тези последни вековни гори НЕ попадат в защитени територии. Това означава, че те НЕ се ползват с висока степен на закрила и във всеки момент могат да бъдат унищожени. Дори горите в природните и национални паркове не са в безопасност.

Обикаляме и описваме последните останали вековни гори у нас, за да бъдат запазени без човешка намеса.

Доста често се натъкваме на незаконна сеч. Пускаме сигнал до отговорните власти и следим преписката. Настояваме за отговор и за наказания в случай на установено нарушение, което може да отнеме много време, човешки ресурс и пари.

През последните няколко години обходихме територии в Родопите, Странджа, Стара планина, Средна гора. Работата на WWF не е еднократна кампания, а дългосрочен ангажимент. Тя е трудна и изпълнена с ежедневни предизвикателства.

Защо имаме нужда от вашата подкрепа?

Колкото повече гори обхождаме, толкова повече от тях можем да опазим. Най-често те се намират в труднодостъпни и много високи части на планините.

Проучването изисква много добра физическа подготовка, храна и гориво, и най-вече отлични познания за горите, които се обикалят.

Запиши се още сега в Отбора на Пандата и тичай с нас на Софийския маратон на 14 октомвриСумата за регистрация в Отбора е дарение, което може да помогне на нашите горски експерти да опазват невероятните български гори.

Няма значение колко километра можеш да пробягаш. Важно е желанието да ни подкрепиш!

За повече информация за регистрирането, на страницата на wwf.bg

Източник: wwf.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)