Автомобил със соларни панели - light year

Електромобила на бъдещето – Lightyear One със соларен панел

10 юли 2019

Ако все още не сте чували за революционния модел автомобили Lightyear One, то е крайно време да поправите тази грешка. Защо ли? Защото говорим за електромобил, който не се зарежда чрез електрическа станция, а помощта на.. слънцето.

Колата е разработена със соларен панел с големина 5 кв.м, който е разположен на покрива и капака и позволява на батерията да се зарежда от дневната светлина.

Автомобил със соларни панели - light year

Това означава, че няма никакъв проблем моделът да се захранва, още докато е в движение. От компанията разработчик твърдят, че за час светлина, батерията получава заряд за 12 километра преход – представете си как я оставате на паркинга, докато пазарувате в супермаркета например. Цената е подобаваща за функциите си – 119 00 евро, като обаче поръчки съвсем не липсват.

И тъй като съвсем логичен въпрос е „а какво се случва през зимата“, отговорът е прост – Lightyear One работи и като нормален автомобил и все пак би могла да ползва електростанции, ако се стигне дотам.

Автомобил със соларни панели - light year

Иначе е снабден с 4 двигaтeля, пo eдин зa вcяĸo ĸoлeлo и мoжe дa ycĸopявa oт 0 дo 100 ĸилoмeтpa в чac зa 10 ceĸyнди. Умишлeнo нe e cyпep мoщeн, зa дa ce зaпaзи виcoĸaтa eфeĸтивнocт. Вместимостта е 5 мecтa и 780 литpa бaгaжнo пpocтpaнcтвo, като пoддъpжa и cиcтeмите нa Аndrоіd Аutо и Аррlе СаrРlау.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)