computer-3343887_960_720

Електронната рецепта може да бъде факт до края на годината

08 юни 2018

Електронната рецепта може да бъде факт до края на годината. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на заседанието на парламентарната Комисия по здравеопазване, информира БТА. По думите му в средата на 2019 г. се очаква да има електронно здравеопазване.

В отговор на въпрос, свързан с дължимите от НЗОК суми към чуждите здравни фондове, министър Ананиев подчерта, че до края на годината ще бъдат платени 73 млн. лв., а до края на следващата година ще бъдат разплатени всички дължими суми, за които е изтекъл 18-месечният безлихвен срок за плащане.

За липсата на лекари в различни специалности и специализацията на медиците министър Ананиев каза, че наредбата има нужда от промяна и е направен пълен анализ на човешките ресурси в системата.

По думите му МЗ трябва да защити пред правителството предложение, според което обучението и придобиването на специалност, както и продължаващото обучение да бъдат за сметка на държавния бюджет. За това трябва да убедим и Министерството на финансите, допълни още той.

Министър Ананиев добави, че ако това предложение бъде прието, лекарите ще имат ангажимент да работят определен период от време в България.

снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)