980x551_1487763035

Електронните билети за градския транспорт в София – след 2019 година

23 ноември 2017

Системата за електронно таксуване в столичния градски транспорт няма да е готова за началото на 2019-а година. Това става ясно дни, след като отново беше спряна процедурата по избор на изпълнител заради обжалване от страна на кандидати. Пред Дарик директорът на Центъра за градска мобилност Христиан Петров заяви, че всяка една жалба забавя работата по създаването на тикет системата. Според него обжалването  е с цел фирмите да печелят още време за своите проекти.
В края на 2016-а година местната власт в София обяви, че до две години праща хартиения билет в историята. Първоначално въвеждането на тикет системата щеше да струва 20 млн. лева.С рокадите в ЦГМ  обаче стойността скочи на 88 млн. лева. Обяснението беше, че проектът е съвсем различен и ще заработи в началото на 2019-а година. През лятото дружеството пусна обществена поръчка за избор на изпълнител, която бързо беше спряна заради жалби на кандидати.

В началото на този месец от „Центъра за градска мобилност” направиха втори опит, но и той се оказа неуспешен, защото процедурата отново е спряна заради жалби. На практика това забавя и въвеждането на дигитално таксуване за общественото пътуване в София, стана ясно от думите на шефа на ЦГМ Христиан Петров. „Те имат около 18 месеца за изграждане на системата и всяка жалба избутва с поне месец напред времео за изграждането“, обясни Петров.

Когато поръчката отново бъде пусната, кандидатите ще имат само пет дни да подадат своите документи. Досега ЦГМ даваше максималното време по закон – 60 дни.

Дарик.бг

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)