DC8EgyIXYAExOpM

Елизабет Втора засечена да се вози без колан

23 юни 2017

Британски гражданин подаде сигнал в полицията срещу кралица Елизабет Втора. Мъжът се оплакал в полицията в Западен Йоркшир, че тя пътува без предпазен колан в луксозна лимузина, и то в центъра на Лондон в сряда. Тя се вози на задната седалка, а до нея е синът й принц Чарлз, той също бе без колан.

Властите потвърдиха, че са получили такъв сигнал, но уточниха, че по закон, монархът има имунитет. Дори да не си слага колана, Елизабет Втора не може да бъде санкционирана, предаде BBC. Тя не подлежи на наказателно преследване, нито може да бъде глобена. Това нарушение струва 500 паунда.

Дори се стигна до там полицията да пусне туит на страницата си, в който признава за сигнала и за нарушението:

elizabet

На сайта на кралското семейство се появи съобщение, че кралицата внимателно следи всичките й действия да са съобразени с действащите закони. Същият ден, в който кралицата е снимана без колан, тя разбуни още една дискусия – шапката й напомни на знамето на ЕС – синя, аранжирана с цветя като звезди.

Вижте още: Кралица Елизабет II се появи с шапка като флага на ЕС

Това бе и денят, в който се откри парламентарната година, а кралицата представи приоритетите на новото правителство. Тя не бе придружена от съпруга си, а от сина си, тъй като малко по-рано стана ясно, че принц Филип, на 96 години, е приет в болница като „предпазна мярка“ заради инфекция, съобщиха от Бъкингамския дворец.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)