Елина Гаранча

Елина Гаранча и Софийската филхармония с незабравим концерт в София!

25 септември 2019

Най-доброто мецосопрано в света Елина Гаранча изнесе първия си концерт в България на сцената на зала 1 на НДК. Очакванията на публиката за изпълненията й бяха високи, но това което оперната дива показа категорично ги надмина – богат и красив тембър, лекота и съвършенство в изпълненията, обаяние и не на последно място емоция.

Гостите на концерта коментираха, че дори най-перфектият звукозапис на Гаранча не може да се се доближи до изпълненията й на живо, съчетани със силното й сценично присъствие. Елина Гаранча гостуваше у нас по покана на директора на Софийска филхармония маестро Найден Тодоров.

Диригент на концерта беше Карел Марк Чичон, с когото примата споделя сцената и живота си. Химията между тях беше уловима от публиката и определено правеше концерта по-необикновен. Музикантите от националния ни филхармоничен оркестър също дадоха най-доброто от себе си и определено бяха повод за гордост.

Елина Гаранча

Концертът беше разделен в две части – в първата част красивата Елина изпълни арии на класически композитори, а във втората преобладаваха произведения на испански автори. Вечерта завърши с три биса, тъй като публиката отказа да се раздели с любимата си певица толкова бързо. Финалът настъпи с емблематичната “Habanera” от операта “Кармен” на Бизе.

След концерта световната звезда с усмивка раздаде автографи на стотиците си почитатели, а през това време най-често задавания въпрос беше “Кога ще Ви видим отново в България?”. Същото запитване може да бъде отправено и към Софийската филхармония, която не спира да ни изненадва с гостувания на актуални звезди от класическата сцена.

Имиджът, който националния ни филхармоничен оркестър изгради през последните години, несъмнено е една от причините да гледаме в България най-големите в света на класическата музика и то в разцвета на славата им.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)