dg

Елтън Джон заяви: „Никога повече няма да облека Dolce & Gabbana!“

16 март 2015

Поредният звезден скандал избухна между Елтън Джон и дизайнерското дуо Dolce & Gabbana. Причина за него станаха изказванията на дизайнерите по повод децата, които се раждат от сурогатна майка и се отглеждат от еднополовите двойки.

В интервю за италианското издание на Panorama Доменико Долче и Стефано Габана, казаха следното:
„Детето трябва да има мама и татко. Към това трябва да се стреми обществото. Ние наричаме тези деца химически, синтетични … Всички тези матки, взети назаем – не ги одобряваме.”
Въпреки че дизайнерите никога не са криели своята сексуална ориентация, Доменико заяви в същото интервю: „Аз съм гей и не мога да имам деца. Животът продължава естествения си ход и има неща, които не трябва да се променят. Едно от тях е семейството.”
Стефано Габана застана зад думите на колегата си: „Ние сме против осиновяването от гей двойки. Сеамейството е нещо свято и традиционно.”

Изказванията на знаменитите дизайнери предизвикаха изненада у мнозина. А някои от тях бяха просто шокирани, като Елтън Джон, който заедно с Дейвид Фърниш отглежда двама сина. Двете момчета се появиха на бял свят от сурогатна майка.

Елтън Джон

Елтън Джон

В своя Instagram Сър Елтън Джон възмутено написа:

„Как смеете да наричате моите красиви деца синтетични? И как не ви досрамя да сложите своите вредни пръсти върху чудото, което позволи на милиони хора –нормални и гейове, да изпълнят заветната си мечта да имат деца. Вашият начин на мислене е толкова остарял, колкото са остарели и вашите колекции. Никога повече няма да облека Dolce & Gabbana.”
В допълнение музикантът призова всички свои фенове да бойкотират марката.

Сред другите известни личности, които недоволстват от изказванията на Доменико и Стефано са:

20150316-dolce-4

Рики Мартин, който също е баща на двама сина, родени от сурогатна майка. Певецът написа в Twitter:
„Долче и Габана, гласовете ви са твърде влиятелни, за да разпространявате толкова много омраза. Събудете се, вече е 2015 г.! Обичайте повече, момчета!”

20150316-dolce-1

Райън Мърфи, създател на телевизионния сериал American Horror Story и Chorus, също се изказа по въпроса:
„Ужасяващото мислене на тези дизайнери никога няма да бъде на мода. Облеклото им е толкова уродливо, колкото и злобата им.”

20150316-dolce-2

Къртни Лав заплашва да унищожи всички дрехи на марката, които има в гардероба си:
„Току що събрах всички неща на Dolce & Gabbana, за да ги изгоря. Нямам думи! Бойкот на това ужасно лицемерие!”

Дизайнерите, от своя страна, отговориха на критиките:
„Ние твърдо вярваме в демокрацията и считаме за ключова свободата да изразяме своите мисли. Ние говорихме изцяло за нашата гледна точка и не осъждаме избора на другите. Вярваме в свободата и любовта.”, се казва в съвместно изявление на Доменико и Стeфано.

20150316-dolce-5

Текст: Пепа Попова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)