Omelette-3

Есенен омлет с печурки и спанак

15 ноември 2018

Необходими продукти:
яйца – 3 бр.
прясно мляко – 3 с.л.
бейби спанак – 1 шепа
печурки – 5 бр. гъби
краве масло – 1 с.л.
олио – 1 с.л.
сирене – 70 г
сол – на вкус
черен пипер – на вкус
магданоз – щипка накълцан

Вижте още: Панирани печурки с чеснов сос

Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с прясното мляко, солта и черния пипер. Накълцайте спанака и гъбите на ситно. Загрейте олиото и маслото в тиган с незалепващо дъно и запържете гъбите. Преди да изсипете яйцата в тигана, прибавете към тях листата свеж спанак и разбърквайте, докато стане хомогенна смес. Изсипете в тигана при гъбите и разстелете сместа възможно най-равномерно. Пържете на умерен огън, докато се отлепи от дъното. Обърнете омлета и пържете от другата страна съвсем мъничко, колкото да няма останало сурово яйце. Сервираме го в голяма чиния, поръсен с щипка свеж магданоз.

снимка: barbararubin.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)