tumblr_mch1a9vgK21r0nhs9o1_1280-880x583

Есенна крем супа

23 септември 2017

Есента вече се вихри из дните и сетивата ни и най-добре е да забравим за лятото и се впишем в очарованието на този така романтичен есенен сезон. Нека и масата ни го почувства, защото есента е сезона на плодородието, на изобилието и красивите цветове. Днес ви предлагаме едно много лесно, бързо за приготвяне и съвсем тематично ястие. И така:

Необходими продукти: 

400 гр картофи (3-4 средно големи картофа)
200 гр тиква
2-3 хлебни крутони или сухари
100 мл.прясно мляко
2 с.л. тиквени семки
1 с.л. зехтин
1 с.л. вегета
смлян черен пипер и сол на вкус
2-3 ленти бекон

Приготвяне:

Обелете тиквата и нарежете на парчета. Картофите измийте много добре и сварете заедно с тиквата в гореща вода. Когато картофите поизстинат, обелете ги. Пасирайте ги на пюре заедно с парчетата тиква и добавете млякото и такова количество вода, че да се получи консистенцията на супа.
Прехвърлете супата в тенджера и загрейте на котлона. Оставете да поври 5-10 минути и овкусете с подправки на вкус – вегета, черен пипер, сол, може да поставите и мента – ще придаде интересен привкус. 
Хлябните крутони или парчета от сухари може да полеете със зехтин и овкусите с подправки на вкус. Тиквените семки е добре да бъдат леко запечени, за да се подсили ароматът им. Беконът също трябва да е хрупкав.
Готовата супа поднесете декорирана с крутони, хрупкавия бекон  и тиквеното семе.

Особено подходящо за това ястие е чаша червено вино, за да стопли допълнително сетивата и ни настрои за есента.
Да ви е сладко! 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)