DSC_9925 copy

Есенно ризото с пачи крак

01 октомври 2016

Есента е сезонът на дивите гъби и присъствието им на масата е истински вкусно удоволствие. Една от най-интересните и определено вкусни диви гъби е пачия крак. Тя се използва и във фармацевтичната индустрия, но ние горещо предпочитаме да сготвим вкусно ястие с нея и да поканим есента на масата!
Пачи крак е често срещана гъба по нашите географски ширини и може да бъде намерена навсякъде – и в супермаркетите и на пазарите. А може и да си наберете, докато се разхождате из гората! Но все пак внимавайте, защото всяка гъба си има двойник и по-добре се отдайте на есенна разходка, а после отидете до маркета и си купете гъби.
И така – вкусно есенно ризото с пачи крак!

14508736_542373872628433_1482959963_n

Необходими продукти:
200 г пачи крак§
1 глава лук;
4-5 скилидки чесън;
зеленчуков бульон, вегета, див лук, чер пипер на зърна, масло;
1 ч.ч. ориз

Рецептата не се различава от познатите вариации на ризото с гъби. Задушете в масло гъбите и ги оставете настрани. Премийте добре ориза на течаща вода, като преди това сте подбрали ориз, подходящ за ризото.
В тиган задушете в масло нарязания на кръгчета чесън и ситно нарязания лук. Добавете ориза и бъркайте непрестанно около 2-3 минути. Добавете зеленчуковия бульон в познатото съотношение 1:3 /една чаша ориз – 3 чаши вода/, прибавете подправките, задушения пачи крак и оставете да ври, докато се сгъсти. Трябва да бъркате от време на време, разбира се.

14501932_542373902628430_693751196_n
Рецептата е доста бърза и гарантирано много вкусна. За декорация използвайте стръкчета див лук и чери домати.
Добър апетит с есеното ризото!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)