Париж, Франция

Ех, Франция – какво да НЕ правите в Париж!

07 юли 2019

Предстои ви пътуване до Париж и вече сте изчели десетки статии и съвети къде да идете, какво да видите, къде са се храните. Но замисляли ли сте се кои са нещата, които трябва да избягвате по време на престоя си там? Нека видим – Париж е един от най-популярните туристически центрове в света, място – пълно с туристи и хора, които искат да опознаят града. И има неща, които просто е хубаво да пропуснете или ограничите. Ето какво съветват местните за това, какво да НЕ правите в Париж (а и не само там!):

Не изкарвайте цял ден около Айфеловата кула и Шанз Елизе

Най-голямата грешка, която туристите правят, е да стоят около Айфеловата кула. Ако идвате за пръв път, качете се на кулата, разходете се по Шанз Елизе и започнете да разучавате Париж. Разгледайте очарователните квартали, опознайте местните, разходете се без гид на забележителностите.

Спрете да пазарувате в сувенирните магазини

SONY DSC

Разбираемо е, че искате да купите спомен за вас или подарък за близък, но не губете време и енергия в обикаляне на тези магазини. Често те предлагат и доста високи цени. Разгледайте местните пазарчета, където може да намерите не по-малко интересни и добри подаръци.

Не се хранете в ресторанти и заведения в туристическата част

Много посетители идват в Париж с мисълта, че тук я Раят на храната. А със световна репутация на качествени храни и вина, няма как бъде сервирано нещо лошо. Грешите. Според местните има шанс да попаднете на некачествена и доста по- скъпа храна. По-добрият вариант е да се ориентирате за обяд или вечеря към ресторанти или заведения, които са по-отдалечени от туристическите атракции. В гидовете има също информация за заведенията.

Не взимайте готови туристически турове

Много туристи, идвайки в Париж, взимат готови автобусни турове за обиколка. Местните съветват да не давате толкова много пари, защото на място може да организирате хубави обиколки с парижки туристически фирми. Ако търсите гурме усещане, може да опитате Paris Tasting Passport. В случай че ще посетите Лувъра или Нотр Дам, вземете си самостоятелни билети или карти, а не в група. И още един съвет – разгледайте за препоръки от посетители какво си заслужава да се види.

Не очаквайте Париж да е като по филмите

Да, градът е иделичен, романтичен, красив. Но не през цялото време. Има и една друга страна – мръсен, хладен и миришещ. Бъдете готови да приемете и нея. И знаете ли – така е по-интересен.

2_paris

Не бъдете небрежни със сигурността (особено след случая с Ким Кардашиян)

Статистически Париж е много сигурен град – особено в сравнение с нивата на престъпност в някой американски град. Това обаче не бива да ви прави непредпазливи. Джебчийството тук е голям проблем, особено в метрото и на места с повече хора. Жените, които пътуват самиq пък трябва да бъдат внимателни, когато се разхождат нощем или на по-безлюдни места.

Не мислете, че парижани живеят по стереотипи

Отивайки в Париж, не тръгвайте с мисълта, че местните са студени и неприветливи. Всъщност те са приятелски настроени, отворени и готови да помогнат. За да ги спечелите, научете няколко думи или фрази на френски и бъдете готови за интересни, културни изживявания.

Статуи__химер__на__Соборе__Парижской__Богоматери

Не пропускайте да се подготвите

Ако смятате да прочетете нещо за Париж малко преди пътуването ви, грешите. Проучете богатството на града, за да се насладите пълноценно на пътуването си. Планирайте ваканцията си, проучете града и тайните му, за да почувставайте атмосферата на столицата.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)