Жана Бергендорф

Жана Бергендорф представя приложение срещу домашното насилие

16 септември 2019

Родната поп звезда Жана Бергендорф е домакин на представянето на първата мобилна апликация – „За теб“ в Източна Европа срещу домашното насилие над жени и деца. Събитието ще се състои на 19 септември в столичната галерия Nova Art Space, като ще бъде подкрепено от редица известни личности и нас.

Самото приложение е създадено по предложение на родния топмодел Ивелина Чоева (създател на сдружение „Помощ за теб“), а реализацията му е финансирана от лондонската компания PremFina. Специално за премиерата, известният фотограф Васил Германов създаде специална фотосесия с участието на манекенката Анита Ушакова, като 12-те фотографии ще бъдат продадени на търг на събитието, а средствата от тях ще отидат за един от помощните центрове, подкрепящи и настаняващ жени, претърпели домашно насилие в България.

Приложение срещу домашното насилие - За теб

Колкото до самата апликация, тя ще е налична и за Android и за iOs с българска и английска версия и само с един клик ще дава възможност на потребителите да се информират или да потърсят помощ. Ще дава възможност за бърза локализация на жертвата, а също така и национални, 24-часови линии за помощ и бърз бутон за набиране на тел. 112.
Ще има и секция „Моят дневник“, която ще може да проследява, записва и документира всякакъв вид насилие.

Ако се доверим на статистиката у нас, то всяка четвърта и дори всяка трета жена в България е жертва на домашно насилие. Това прави около един милион български жени.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)