Жан Пол Готие и неговият грандиозен спектакъл на Life Ball 2015

18 май 2015

Гвоздеят на церемонията по откриването на Life Ball 2015 бе ревюто на легендарния дизайнер Жан Пол Готие.

Жан Пол Готие и неговият грандиозен спектакъл на Life Ball 2015

Един истински фойерверк от цветове, материи и стилове изригна на сцената и ни остави безмълвни и с широко отворени очи и сетива до края.

DSC_0112

Провокаторът-мечтател Жан Пол Готие ни заведе на една фантастична разходка през  40-годишната си кариера.

DSC_0878

Показа ни модели, създадени специално за Life Ball и вдъхновени от „златното мото“ на събитието и изкуството на Густав Климт, представи ни част от последната си haute couture колекция, включваща екстравагантни рокли и панталони в едно, хибриди между смокинг и прекрасни вечерни рокли, както и незабравими негови класики от миналото.

DSC_0934

Видяхме въздушни, прозрачни тъкани, дантела, коприна, кожа и принт от питон в различни цветови вариации. Ужасното дете на френската мода, както го нарича модната гилдия, не забрави и култовите за марката бяло-сини райета и принтове, наподобяващи татуировки, без които трудно можем да си представим дори и една негова колекция.

DSC_0023

Една след друга по неземно красивата сцена на Life Ball дефилираха както красивите професионални модели, така и фотографката на звездите Елън вон Инуърт, транссексуалните модели Аманда Лепор и Кармен Карера, кралицата на бурлеската Дита фон Тийз, Кели Озбърн, Анна Клийвланд, ирландското поп рап дуо „Джедуърд“, Кармен Електра, актрисата Кристин Нойбауер, певицата Пола Абдул, германският модел Евелин Хол, гранд-дамите Дагмар Колер и Франческа Хабсбург, красивата Лорийн… и разбира се Кончита Вурст – музата на Жан Пол Готие.

DSC_0056

„Няма нищо сериозно в това, дами и господа. Това е просто едно забавление! Оставете се на радостта! Полудейте!“, бе казал Готие за модата преди време и именно с такъв грандиозен финал завърши ревюто в събота вечер на сцената на Life Ball – един истински вихър от цветове, танци и емоции, в който се включиха всички, всички – без изключение!

 


оператор: Кунчо Поляшки

снимки и монтаж: Симеон Симеонов

редактор: Пепа Попова-Кънева

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)