watermelon-jam-and-jelly-recipes-jam-recipes

Желирано сладко от диня

11 септември 2018

Необходими продукти:
една диня
захар (в зависимост от тежестта на динята – за 1 кг диня се използва 1 кг захар)
желатин (в зависимост от тежестта на динята – за 1 кг диня се използва 25 гр желатин)
2 пакетчета ванилова захар
резенчета лимон

Начин на приготвяне:
Плода на динята се изчиства от семките. Пюрира се. Пюрето се смесва със захарта и лимоновия сок в голяма тенджера. Трябва да се има предвид, че прелива, така че се взима по-голяма от нормалното тенджера. Слага се на котлона и се оставя да ври на 220 градуса докато се сгъсти. Разбърква се често, за да не загори дъното. Когато започнат да се появяват мехурчета, значи сладкото е готово. Добавете пакетчетата ванилова захар, резенчетата лимон и предварително разтворения в студена вода желатин, след което покрийте съда с влажна платнена кърпа. Има два варианта. Първият е сместта да се налее в нагорещени буркани и да се затвори хубаво. А другият е да се налее сместта, да се затворят бурканите и да се стерилизират за 10 минути във вряща вода.

снимка: ezyshine.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)