13731901-1178344135520466-3149688548308983198-o-1494956244-880x588

Желирано телешко с манго и мента

08 ноември 2019

Приготвянето на това ястие е предизвикателство. Независимо, че изглежда сложно, всъщност приготвянето му не изисква висши кулинарни способности.  Ето как да действате, за да постигнете това изключително стилно и вкусно ястие, с отличен баланс на съдържанието  и микс на вкусовете.
Необходими продукти
300 гр.телешко месо;
желатин, три цвята пипер, сол, шафран; 
манго, лимон, мента, течен захарин/или захар от акаве/

Телешкото месо се сварява, предварително нарязано на малки жулиени. В бульона, който се отцежда внимателно от пяната, се добавят сол, трите цвята пипер и шафрана. След като се свари към водата се прибавя предварително разтровения желатин. Хубаво би било да прецедите още веднъж бульона. Поставя се във формичка, за да се желира и стегне.  Когато телешкото се е желирало – нарежете го с остър нож на шайби.

Нарежете мангото на дребни кубчета и овкусете с лимон и течен захарин. Може и захар от акаве.
Аранжирайте в избрано плато и богато декорирайте с мента.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)