orig (5)

Жената до Боян Петров: Винаги съм знаела, че не жена, а планина ще ми го вземе

17 май 2018

Жената до Боян Петров – Радослава Ненова сподели във Фейсбук мислите си, след като вчера спасителната операция под Шиша Пангма бе прекратена. 45-годишният Боян Петров, който изчезна на 3 май при атака на върха, остана завинаги в планината.

„Няма да правя трогателна изповед как се чувствам аз. Аз винаги съм знаела, че не жена, а планина ще ми го вземе…“, заявява Ненова.

Тя допълва, че й се говори за това какъв е бил смисълът. Ето какво написа Радослава Ненова:

„Всичко започна от това, че моя мъж изчезна, а аз много исках да го намеря. Не съм хабила енергия да разсъждавам дали беше прав или не. Мисля че геройството изобщо не беше в спортното постижение. Геройството дойде от това, че много хора надскочиха себе си в тази ситуация, бяха добри и това им харесваше, държави се сдобряваха…и това им харесваше, институции сбъднаха една на пръв поглед немислима акция, пилоти изпълниха уникален и единствен по рода си полет. Заливаха ме с мили писма и любов. Дори хейтърите тръпнеха за новина, за да нахейтят и да им олекне. Това е най-мащабната спасителна акция в историята на алпинизма… Странно нали, един солов играч ни накара да бъдем заедно до край и да изкачим нашия си Еверест.

А аз просто исках да открия Боян, защото ще ми липсва…….“

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)