768x432

Жена с хиджаб на октомврийската корица на Playboy

01 октомври 2016

За първи път списание Playboy, наричано неслучайно „мъжката библия“, ще се появи на корицата си с жена със забрадка. Това е 22-годишната журналистка Нур Тагури, който носи хиджаб на фотосесията. Тя е от ливански произход и е телевизионен журналист в Щатите. На корицата ще се появи облечена в черни джинси, кецове Converse, кожено яке и разбира се – покрита глава.

playboy_hidjab

Снимките на Тагури за Playboy са част от серията на списанието, наречена „Ренегати“. Идеята е да бъдат показани хора, „които са рискували всичко – дори живота си – за да правят това, което обичат“. Журналистката ще се появи заедно със сексуален активист, комик и писател.

Noor_Tagouri_hautehijab-com-765x510

Тя работи за новинарския видеоканал Newsy. Тагури иска да е първата журналистка, която носи хиджаб в американската телевизия. Тя твърди, че трудностите, с които се е сблъскала в качеството й на млада мюсюлманка, израснала в САЩ, са ѝ помогнали в кариерата.

В социалните мрежи Нур има над 100 000 последователи. Новината за появата ѝ в Playboy беше приветствана от мнозина като напредък за нея. Други обаче критикуваха остро журналистката и ѝ припомниха, че Playboy е синоним на порнографията.

655-402-nuri

В резултат на променената политика на Playboy, първият консервативен брой на списанието, в което нямаше голи жени, се появи през февруари. На корицата на последния „гол“ брой пък беше Памела Андерсън. 48-годишната секс бомба се е снимала за „мъжката библия“ три десетилетия.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)